AutismeBelevingsCircuit

  • Voor iedereen die autisme wil ervaren of beter leren kennen

Hoe kunnen we autisme beter begrijpen als we het zelf niet eerst voelen?
Hoe zou het zijn om vast te lopen omdat concrete communicatie ontbreekt?
Hoe zou mislukken voelen omdat teveel prikkels in een keer binnenkomen?
Hoeveel frustraties zouden opwellen als je telkens met je hoofd tegen een muur botst omdat je geen overzicht ziet? Een bult op je hoofd, dat kan je krijgen. Een gat in die muur? Misschien. Maar één blik binnenin…? 

Laat je misleiden door je zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, voel nu zelf waar anderen enkel over schrijven. Via tien korte opdrachten brengt dit ABCircuit, ontwikkeld door AutismeCentraal, je in de gevoelswereld van autisme.

Elke opdracht in dit parcours probeert je een autistische ervaring te laten opdoen, steeds gekoppeld aan een tip voor autismevriendelijkheid.

Samen met Hilda Eestermans, tevens ook certificaathouder van het ABCircuit en ervaringsdeskundige door hun zoon met autisme, organiseer ik dit circuit. We nemen jullie mee op weg en geven jullie achteraf de nodige toelichting om je begrip en kennis te vergroten.

Individuele deelname kost 30 euro. Schrijf je in per groepje van 4, krijg je 10% korting, per groepje van 8 personen, 20% korting.

De eerstvolgende sessies vinden plaats op zondag 22 oktober en op zaterdag 18 november, telkens van 10u tot 12.30u in de Dorpsstraat 3 in Berendrecht.

Het is ook mogelijk dat wij ter plaatse komen naar je school, je vereniging of je bedrijf. We bekijken dan wat mogelijk is en bepalen samen een datum.

Klik hier om het persartikel te lezen over het eerste circuit.

Wil je inschrijven of heb je graag nog meer info, neem contact op via het contactformulier of tel. +32 (0)473 32 67 20